ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
OžILJCI SLATKOG RAJA – PRIčA O DžENIS DžOPLIN
Ožiljci slatkog raja – Priča o Dženis Džoplin
Alis Ekols

Ožiljci slatkog raja – Priča o Dženis Džoplin

Knjige o muzici


Izdavač: Red Box, 2008
ISBN: 86-8659-905-6
455 str.
Dženis Džoplin bila je “nebeska raketa” šezdesetih, žena koja je uspela da se ubaci u klub roka rezervisan isključivo za dečake i izađe iz klišea nežnih, dobrih devojaka posleratne Amerike. Sa njenim neverovatnim zidom-od-zvuka vokalom, Džoplin je bila glas jedne generacije, a kada je u oktobru 1970. umrla od prevelike doze droge, snovi te generacije su se srušili i izgoreli s njom. Alis Ekols ide dalje od granica legendarne Džoplin – vrele mame sopstvenih izuma – i dalje od porodičnog portreta sjebane zvezde, žrtve jednog vremena koje je simbolizovala, da bi sagledala same korene Dženisine muzike i istražila eksperiment opasnog življenja njene generacije.

OŽILJCI SLATKOG RAJA, duboko potresna biografija jedne od najtalentovanijih i najnapaćenijih američkih zvezda, takođe je i jasna i pronicljiva kulturna istorija jednog razdoblja koje je promenilo svet za sve nas. O vremenu pre i posle Dženis Džoplin pričaće Pera Janjatović i Moma Rajin. Program vodi novinar Toma Grujić.

“Biografija Alice Echols “Scars Of Sweet Paradise” jedna je od mnogih napisanih o Janis Joplin. Ipak, ona je po mnogo čemu jedinstvena. Iako koristi iste izvore kao i prethodni pisci – javna dokumenta, intervjue, priče porodice, prijatelja i saradnika, ona se fokusira na emotivnoj i humanoj strani Janis Joplin, složenoj ali ne i misterioznoj. Ni previše blaga, ni preterano oštra – ona prosto iznosi pred nas život tragično preminule pevačice, ne svodeći je na žrtvu ili podižući u mitove… Janis koju upoznate u ovoj knjizi ima sve odlike realne osobe… Dobre ili loše – procenite sami…”

Mark Athitakis, “Salon”

“Janis Joplin je danas mrtva duže nego što je živela. Ipak, ona i dalje živi za sve one koji su je ikada videli na sceni ili čuli neki od njenih albuma. Pre svega zbog njenog izuzetnog glasa i emocija koje je unosila u svaki svoj nastup, svaku svoju pesmu. Retke su one pevačice koje su se prema roku i bluzu odnosile s toliko energije i dinamike.
Možda je to jedan od razloga što biografija “Scars Of Sweet Paradise” Alice Echols ne deluje kao stari, iznošeni šešir. Iako smo i u prethodnim decenijama mogli da se susretnemo sa mnogim biografijama Janis Joplin, različitih stilova i kvaliteta, njena priča je još uvek interesantna i otvorena. Knjiga Alice Echols je, po meni, najtrezniji pokušaj do sada da se ispriča priča o nekome ko je uvek bio drogiran ili pijan. Feministički istoričar koji piše o rok muzici, Echols pažljivo gradi portret jedne pre svega humane žene i ikone, precizno je smeštajući u složen tepih neobičnog vremena.
Echols ne dolazi do Janisine kratke ali bogate trogodišnje diskografske karijere sve do polovine svoje knjige, trudeći se da nam pre toga detaljno i potpuno predstavi pravu, običnu Janis, ma koliko neobična ona u stvari bila. Ona nam oslikava trodimenzionalnu sliku Janis, govoreći nam o problemima u adolescenciji, sa vršnjacima i porodicom, lutanju u ličnom i profesionalnom životu. Nema pretencionalnosti ili osude, čak ni kada govori o Janisinoj biseksualnosti ili konzumiranju droga i alkohola…
Alice Echols nam jednostavno i iskreno iznosi činjenice o Janis, a na nama je da ih na pravi način protumačimo i shvatimo. U tome je veličina i značaj ove knjige…”

Michele Kort, “The Advocate”

“U uvodu u svoju bogatu biografiju o kontraverznoj Janis Joplin, Alice Echols nas informiše da ne želi da nam ređa i nabraja sve fikseve koje je pevačica sebi ubrizgala. Sigurno ima dovoljno reči o upotrebi droga (čak i o tome da je u nedostatku istih u venu ubrizgavala i sok od lubenice) ili brojnim seksualnim avanturama (sa muškarcima i ženama) da čitaoca drži budnim i zainteresovanim. Ali Echols je ne predstavlja kao žrtvu, jadnu i nesposobnu. Ona se trudi da nam pokaže kako se jedna devojčica svojom upornošću i talentom ubacila u rok krugove u kojima do tada ženama nije bili pristupa. Trudi se i da shvatimo zašto je radila stvari koje je radila, pravila izbore koje je pravila. Trudi se da nam je približi, bez osude i predrasuda. I u tome uspeva!”
Oblast: Knjige o muzici
Dug i krivudav put – Bitlsi Aleksandar S. Janković
Dug i krivudav put – Bitlsi
Kompletna istorija heavy metala - Zvuk zveri Jan Krist
Kompletna istorija heavy metala - Zvuk zveri
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha I Kolja Mićević
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha I
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha II Kolja Mićević
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha II
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha III Kolja Mićević
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha III
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha IV Kolja Mićević
Lirska istorija muzike - od Pitagore do Baha IV
Ne može da stane neće da stane - Istorija Hip Hop-a Jeff Chang
Ne može da stane neće da stane - Istorija Hip Hop-a
Neka bude rock - priča o AC/DC Suzan Masino
Neka bude rock - priča o AC/DC
Red Hot Chili Peppers Nada Sekulić
Red Hot Chili Peppers
Šta je pesnik hteo da kaže - Bora Čorba +CD Bora Đorđević
Šta je pesnik hteo da kaže - Bora Čorba +CD
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2020 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software