ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: UMETNOST
Nove tehnologije - Galerijska praksa Priredio Dragan Jelenković

Nove tehnologije - Galerijska praksa

Novi kadrovi - skrajnute vrednosti srpskog filma GRUPA AUTORA

Novi kadrovi - skrajnute vrednosti srpskog filma

O potrebi da nova generacija filmskih kriticara promišlja srpski film najzad i van granica supkulture, govori i pojava zbornika „Novi kadrovi” u uglednoj izdavackoj kuci kakva je „Klio”. Ne samo da kriticki tekstovi bacaju svetlo na poprilicno skrajnute žanrove srpskog filma kao što su horor, krimic i decji film, kao i na stigmatizovane autore kakvi su Želimir Žilnik, Jovan Jovanovic, Kokan Rakonjac, Đorde Kadijevic i Miloš Radivojevic, vec oni donose jedan sasvim novi, trecemilenijumski pogled na našu kinematografiju, rasterecen ideoloških stega i sitnosopstvenickih glasnogovornickih ambicija dela nekadašnje filmske kritike šezdesetih i sedamdesetih. Po izazovnom stilu, dvanaest autora i dve autorke (Dejan Ognjanovic, Đorde Bajic, Miloš Cvetkovic, Dejan Dabic, Olga Dimitrijevic, Kristina Đukovic, Miloš Đurdevic, Zoran Jankovic, Marko Krstic, Aleksandar Novakovic, Uroš Smiljanic, Dimitrije Vojnov, Srdan Vucinic, i Ivan Velisavljevic) na izvestan nacin naslanjaju se na rukopis prethodne generacije kriticara okupljenih oko zbornika „Svetlo u tami”. Izdvojimo nekoliko sjajnih eseja – M. Đurdevic donosi parabolu o filmu „Zazidani” Kokana Rakonjca; D. Ognjanovic dosledno i studiozno elaborira cetiri dimenzije filma „Praznik” Đorda Kadijevica kroz vivisekciju hrišcanskih, fantasticnih i horor motiva u de/mitologizaciji cetništva;...
Novi talas - portret jedne mladosti Antoan de Bek

Novi talas - portret jedne mladosti

“Novi talas je upijao uticaje, imao mnogo preteca i nije bio prvi pokret koji je želeo da sruši kinematografiju oceva. Ideje koje su pokretale taj talas, kao i granice koje su ga odredivale bile su i ostaju, u najmanju ruku, neodredene. Da li je, dakle, rec o još jednoj od onih grupa koje nisu promenile ništa, nestavši isto onako brzo kao što su i nastale? Otkuda to da nam, ipak, u secanju ostaju tako upecatljivi dogadaji, slike izuzetne snage, likovi, gestovi, moral, ikone jednog vremena? Brižit Bardo kao cista provokacija na ekranu, u decembru 1956, u filmu I Bog stvori ženu; trijumf mladog Trifoa na Kanskom festivalu, u maju 1959. godine, Belmondovo prevlacenje palca preko usana u filmu Do poslednjeg daha, cuvena replika Džin Siberg: ‘Šta to znaci, odvratna?’, ili ona Antoana Doanela: ‘To je moja majka, gos’n... Mrtva je...’, ulicno snimanje, hod mlade žene, pogled u kameru, ljupki skandinavski naglasak, muškarac odeven u polo-majicu i dobro skrojene pantalone koji sebi naliva casu viskija, ovekovecen trenutak sa Jelisejskih polja, ploca koja se vrti na gramofonu ‘tepaz’... Vremenom su ti prizori postali mitologija, i u najboljem i u najgorem smislu. Crno-bele uspomene koje i dalje pokrecu naše emocije prema filmu. Melanholija koja je ponekad i zamrzavala te slike smrtonosnim kultom prošlosti.”
O glumi bez glume Bogdan Diklić

O glumi bez glume

Gledate ih dok govore, plaču i smeju se, gledate ih kako se kreću, skaču i padaju, gledate ih kada se rađaju i umiru, gledate ih u svim životnim situacijama, stanjima tela, duše i duha – gledate ih dok glume… Kako to čine?
O normalnosti Umetnost u Srbiji 1989-2001. Ađelković-Dimitrijević

O normalnosti Umetnost u Srbiji 1989-2001.

Kao jedna od manifestacija kojom je Muzej savremene umetnosti u Beogradu obeležio četrdeset godina rada u novopodignutoj palati na Ušću Save, u programskom delu, bilo je priređivanje kompleksne izložbe ’O normalnosti – Umetnost u Srbiji 1989-2001’.
Ogledi iz ikonografije 1 Grupa autora

Ogledi iz ikonografije 1

Prvenac iz Edicije Ogledi iz ikonografije
Ogledi o/iz drugosti-Margareta Jelić Jasmina Čubrilo

Ogledi o/iz drugosti-Margareta Jelić

aelić, Margareta (1967-) - Albumi
b) Jelić, Margareta (1967-) - Bibliografije
Osnove živopisanja Todor Mitrović

Osnove živopisanja

Knjiga o tehnikama pravoslavnog ikonopisanja.
Osnovni problemi režije Hugo Klajn

Osnovni problemi režije

Od sistema režije do strukture predstave.
Pankrti Gregor Tomc, Peter Lovšin

Pankrti

Sabrani tekstovi jednog od najznačajnijih pank sastava čija je muzika bila prava revolucija u slovenačkom roku; sa provokativnim, žestokim filozofsko-sociološkim komentarima mahom iz pera Gregora Tomca, ideologa grupe.
Strana:  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software