ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: UMETNOST
Crna - Blackie Jugoslav Vlahović

Crna - Blackie

Lik ove neobične knjige je crna Mačka Crna u raznim ulogama i situacijam kroz maestralni crtež Jugoslava Vlahovića - dvojezični uvod, srpski i engl. Dragana Jovanovića
Crna - istorija jedne boje Mišel Pasturo

Crna - istorija jedne boje

Dugo je na Zapadu crna imala status boje sa karakterom i bila osnovni stub u čitavom sistemu boja. Ali njena sudbina se promenila početkom modernog doba: pronalazak štamparstva, širenje graviranih slika i protestantska reformacija dodelili su crnoj, kao i beloj, posebnu ulogu.
Crno u koloru Srđan Vučinić

Crno u koloru

Ako se nekada za nekog pisca govorilo da je izašao iz Gogoljevog Šinjela, sada se može reći da imamo naciju koja je izašla iz TV dekoltea. Nije teško zamisliti generacije onih koji i ne znaju ni za šta drugo osim za vulgarni „humor“, ničim izazvano beskonačno veselje, isprazne priče, ubrizgane obline...
Crno u koloru - crni humor u srpskom filmu Srdan Vucinic

Crno u koloru - crni humor u srpskom filmu

Ako se nekada za nekog pisca govorilo da je izašao iz Gogoljevog Šinjela, sada se može reci da imamo naciju koja je izašla iz TV dekoltea. Nije teško zamisliti generacije onih koji i ne znaju ni za šta drugo osim za vulgarni „humor“, nicim izazvano beskonacno veselje, isprazne price, ubrizgane obline... Nije teško zamisliti generacije koje su sada vec stasale i postale punoletne, što ce reci da imaju i pravo glasa, ali od sveg izbora na ovome svetu jedino umeju i jedino mogu da naprave izbor da li da u Velikom bratu ili kojem slicnom TV formatu ostane osoba A ili osoba B. Naš narod bira, naše društvo razmišlja, naša država ima nedoumicu – da li da ostane osoba A ili osoba B? Ne želimo ni osobu A ni osobu B. Ne želimo TV format. Ne želimo ni „humor“ psovke... Knjigom Crno u koloru želimo da podsetimo da postoji još nešto – stav, radost malog, metafora velikog, sposobnost da se gorko osmehnemo, pre svega sebi... I da je izbor, ipak, znatno širi, da imamo o cemu da razmišljamo, da se naša nedoumica ne svodi na osobe vec se grana na licnosti... Spomenimo samo neke koje ova knjiga okuplja: Živko Nikolic, Dušan Kovacevic, Slobodan Šijan, Emir Kusturica, Dušan Makavejev, Živojin Pavlovic, Aleksandar Petrovic, Boro Draškovic... I želimo da se kino-aparatura vrati u bioskopske sale i da se pred bioskope vrate tapkaroši. Da, tapkaroši. Zašto da ne? Za razliku od anonimnih tvoraca formata, makar smo znali ko su, makar smo znali kako se ko od njih zove.
Dišan i redimejd Miško Šuvaković

Dišan i redimejd

Dr. Miško Šuvaković je urednik zbornika istoriografskih, analitičkih i interpretativnih tekstova pod nazivom Dišan i redimejd.
Diskurzivna analiza Miško Šuvaković

Diskurzivna analiza

Pun naziv knjige: Diskurzivna analiza - prestupi i/ili pristupi "diskurzivne analize" filozofiji, poetici, estetici, teoriji i studijama umetnosti i kulture
Dolina srpskih kraljeva-The Valley of Serbian Kings Milisav Savić

Dolina srpskih kraljeva-The Valley of Serbian Kings

Ова путописно-романескна књига, с аутобиографским детаљима,право ремек-дело српске књижевности, па самим тим и уметности и културе, проткано иконографском грађом- бисером своје врсте, говори о скривеном благу које је у много чему остало на маргини...
Endi Vorhol i strategije popa Goran Gocic

Endi Vorhol i strategije popa

Uz detaljnu analizu filmskih i slikarskih radova verovatno najvažnijeg americkog umetnika druge polovine XX veka, autor poentira na trezvenom i sociološki utemeljenom pregledu mitologije popularne kulture, fokusirajuci se na period od 1955. do 1975. Knjiga je napisana nesvakidašnjom deduktivnom metodom i relativno jednostavnim, informativnim stilom uprkos kompleksnosti teme koju objašnjava, i nije namenjena samo uže-specijalizovanoj publici.
Estetika televizije i novih medija Stanko Crnobrnja

Estetika televizije i novih medija

Jedna od najozbiljnijih transformacija televizije otpocela je pred sam kraj XX veka kada televizija od analogne prelazi na digitalnu tehnologiju. Knjiga Stanka Crnobrnje osvetljava uticaj ove važne medijske transformacije na stvaranje nove televizije i novih televizijskih estetika. Ova knjiga treba da doprinese lakšem shvatanju „stare“ televizije i što bezbolnijem snalaženju publike u raznovrsnom svetu nove televizije i novih medija koji je pred nama. Autor je svoje istraživanje usmerio pre svega na jezik televizije i njena stilska izražajna sredstva, ne zanemarujuci pri tom teorijski aspekt; od narativne teorije, preko teorije žanrova, socioloških i psihoanalitickih istraživanja, stiže do feministickih studija, i u svima njima istice upravo one aspekte koji su relevantni za proucavanje televizije kao estetickog fenomena. Estetika televizije i novih medija u vremenu oglašavanja, bilborda, telešopova i kajrona sigurno je pod pritiskom sasvim razlicitih paradigmi. Knjiga Stanka Crnobrnje otvara puteve za naša sopstvena citanja i tumacenja.
Evropski putevi srpske umetnosti Miodrag Kolarić

Evropski putevi srpske umetnosti

Zahvaljujući autorovoj osobenoj hermeneutici i prostranoj erudiciji, ova knjiga, uz to, nadrasta usko stručno shvaćenu istoriju umetnosti i približava se svojevrsnoj kulturnoj i intelektualnoj istoriji srpskog naroda, naročito onog njegovog dela koji je seobama u XVII veku dospeo van granica Osmanskog carstva, u sferu zračenja zapadnoevropske civilizacije i potom sâm odigrao presudnu ulogu u procesu modernizacije celokupnog srpskog naroda.
Strana:  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software