ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: NAUKA
Neverovatne tajne prirode Jelka Jovanović

Neverovatne tajne prirode

Divite se veličanstvenoj domišljatosti prirode! Proniknite iza kulisa poznatog sveta Uz knjigu "Neverovatne tajne prirode"
Novi pristupi u analizi niskokoherentnih interferograma Lazo M. Manojlovic

Novi pristupi u analizi niskokoherentnih interferograma

Monografija... priredena je dokt. disert. Niskokoherentni interferometrijski senzor pomeraja zasnovan na pracenju centra oblasti koherencije u realnom vremenu odbranjana 20 maja 2010. god. na Tehnickom fak. Univerziteta u Novom Sadu. Summary: New approaches in the analysis of low-coherence interferogram.
Okean - velika ilustrovana enciklopedija Jelka Jovanović

Okean - velika ilustrovana enciklopedija

Sve što ste oduvek želeli znati o morima i okeanima naći ćete u ovoj sveobuhvatnoj ilustrovanoj enciklopediji. Najzanimljivije, najiscrpnije, najtačnije informacije sakupljene na jednom mestu.
Opticka svojstva nanomaterijala GRUPA AUTORA

Opticka svojstva nanomaterijala

Monografija «Opticka svojstva nanomaterijala» nastala je kao rezultat višegodišnjih istraživanja svojstava materijala i struktura nanometarskih dimenzija, koja se neguju u Centru za fiziku cvrstog stanja i nove materijale Instituta za fiziku u Beogradu. Tematski, ova Monografija usmerena je na prikaz optickih i spektroskopskih tehnika za karakterizaciju materijala na nanoskali i rezultate koji su postignuti u primeni ovih tehnika u analizi svojstava oksidnih nanoprahova TiO2, CeO2 i ZnO, koji su medu brojnim nanostrukturama do sada našli najširu primenu. Pored prikaza tehnika i metoda za karakterizaciju materijala na nanoskali, Monografija nudi i prikaz teorijskih modela za analizu rezultata, kaoi same rezultate.
Osnovi nuklearne fizike Predrag Osmokrovic

Osnovi nuklearne fizike

Knjiga svojim sadržajem obuhvata oblasti nuklearne fizike, nuklearni atom i spektroskopiju, staticke osobine jezgra, radioaktivni procesi, dinamicke osobine jezgra, interakciju zracenja sa materijalom, detektore i spektometre radioaktivnog zracenja, akceleratore naelektrisanih cestica, elementarne cestice i osnovne interakcije.
Pametna nauka - Scienza Intelligente Gianfranco Cicognani

Pametna nauka - Scienza Intelligente

Novim generacijama koje tek počinju da poimaju svet i njegove fenomene, sigurno će ovo delo, koje čoveka postavlja u centar sopstvenih opažanja, itekako koristiti.
Poslednji dani planete Zemlje Tom Hartman

Poslednji dani planete Zemlje

U zadnjih 24 sata uništeno je više od 100.000 hektara tropskih šuma. Punih 13 miliona tona otrovnih hemikalija ispušteno je u našu životnu sredinu...
Pozicioniranje laserskog izvora i reflektora Žarko Barbaric

Pozicioniranje laserskog izvora i reflektora

Odredivanje pozicije laserskog izvora i reflektora u stvari predstavlja merenje relativne ugaone pozicije izvora laserskog zracenja i (ili) laserom ozracenog objekta. Merenje pomeraja ili pozicije objekta sa visokom tacnosti i preciznosti od velikog je znacaja u naucnim oblastima i vojnim i industrijskim primenama. Uredaji za merenje pozicije ili senzori pozicije mogu se podeliti u dve grupe: elektricni senzori ciji se princip merenja pomeraja objekta zasniva na promeni nekog od elektricnih parametara sa promenom pozicije objekta i opticki senzori, ciji nivo izmerenog optickog signala zavisi od pozicija objekta, koja se meri. Opticki senzori za merenje pozicije mogu se podeliti u dve grupe. To su senzori koji rade na principu modulacije optickog zracenja i triangulacije.Opticki senzori pozicije, koji rade na principu modulacije optickog signala, uglavnom koriste amplitudnu i faznu modulaciju. Amplitudno, odnosno, intenzitetski modulisan opticki signal se formira promenom koeficijenta sprezanja izmedu izvora i prijemnika optickog zracenja, sa promenom položaja objekta. Fazno modulisani, odnosno, interferometrijski senzori predstavljaju veliku grupu senzora, cija je osnovna karakteristika visoka rezolucija u merenju pomeraja. Princip triangulacije je cesto korišcen princip merenja pozicije objekata pomocu elektromagnetnog zracenja. U slucaju optickih sistema zasnovanih na triangulacionom principu položaj objekta se može izmeriti uz pomoc višesegmentnih fotodioda ili korišcenjem dioda sa lateralnim efektom. Senzori za pozicioniranje laserskog izvora i reflektora koriste kombinovani metod pozicioniranja amplitudnu ili intenziteteku modulaciju optickog signala i princip triangulacije.Senzori za pozicioniranje laserskog izvora koriste se u prijemnicima za rano upozorenje na lasersko zracenje i u sistemima laserskog vodenja po snopu. Pored vojnih primena, ovaj tip laserskog pozicioniranja se koristi u satelitskoj tehnici, izgradnji mostova i tunela, te u optickom prenosu informacija kroz atmosferu (opticki link). Pozicioniranje laserskog reflektora vrši se na osnovu refleksije laserskog snopa od površine objekta. Na osnovu obrade primljenog reflektovanog laserskog zracenja odreduje se relativna pozicija objekta, dnosno, ugaoni položaj prijemnika u odnosu na laserom ozracen objekt. Senzori za pozicioniranje laserom ozracenog objekta koriste se u laserskim daljinomerima, sistemima laserskog samonavodenja na ozracen objekt, merenje relativne pozicije nepristupacnih objektata i dr.U ovoj monografiji koristi se sistemski pristup, u pozicioniranju laserskog izvora i reflektora, koji podrazumeva laserski predajnik, medijum za prenos energije i laserski prijemnik sa pozicionim senzorima.
Priča o pronalascima Ana Klejborn

Priča o pronalascima

Tosteri, klozetske šolje i televizori, kompjuteri,kola i čokoladne štangle, leteće mašine,pa čak i tvoje farmerke…
Štarkovo širenje spektralnih linija u hemijski neobicnim zvezdama Zoran Simic

Štarkovo širenje spektralnih linija u hemijski neobicnim zvezdama

Autor razmatra uticaj sudara sa naelektrisanim cesticama na profile spektralnih linija teških metala u spektrima zvezda klase A i belih patuljaka. Zahvaljujuci kosmickim tehnologijama spektralne linije malo zastupljenih elemenata postale su dostupne za posmatranje sa visokom rezolucijom. Znacajan cilj ovog istraživanja je da se prouci mogucnost da se rezultati teorijskog proracuna i eksperimentalni podaci o Štarkovom širenju spektralnih linija, provere na osnovu astronomskih posmatranja.
Strana:  1  2  [3]  4
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software