ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: MONOGRAFIJE, ENCIKLOPEDIJE
Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure Rajić, Dafina

Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure

Metohija - spomenici i razaranja Milan Ivanović

Metohija - spomenici i razaranja

Knjiga o južnom delu srpske države, napisana na četiri stotine stranica i sadrži osamdesetilustracija. Podeljena je na trinaest poglavlja koja su obuhvatila Metohiju od najranijih dana do savremenog stanja kada su albanski separatisti poubijali i raselili mnoge Srbe i porušili njihove bogomolje. Uprvompoglavlju data je etimologijareči Metohija, objašnjene su geografske osobine oblasti i istorijski izvori u kojima se Metohija pominje.Drugo poglavlje govori o imenima župa i srspkimvladarima, graditeljima i ktitorima. U trećem poglavlju se navodi šta su sve uradili crkveni poglavari na ovom prostoru, njihovi metosi i zidanje crkava i manastira. U četvrtom poglavlju „Metohija za vreme turske vladavine i albanskih zločinstava 1455-1912“ govori se o propasti srpske države, dolasku Turaka i silasku Albanaca sa visokih planina u Albaniji.
Sledeća poglavlja posvećena su manastirima u Metohiji, srednjovekovnim isposnicama, (pretežno koncentrisanim oko gradova Peć i Prizren),srednjovekovnim pisarnicama. Velika celina posvećena je gradovima u Metohiji, ikonama i zvonima. U poglavlju „Stara srpska groblja u Metohiji“ pokazuje najstariji period iz kog su sačuvani grobovi i njihova obeležja. Poglavlje „DŽamije sagrađene na mestima crkava i crkvišta“ kazuje da je u Metohiji zatirano kulturno nasleđe Srba. U jedanaestom poglavlju detaljno su obrađena naselja u Metohiji sa crkvama i njihovim ostacima.
Tako skupljena građa sistematično je poređana po azbučnom nizu. Obrađeno je svako metohijsko selo koje je pronađeno u istorijskim izvorima, ili je sam autor to mesto posetio kako bi više saznavao od meštana. Brojni podaci su praćeni fotografijama crkava, fresaka, naseobina sa prostora Metohije. Na kraju, obimnost korišćene literature svedoči o tome da je autor veoma savesno pristupio pisanju ove knjige.
Miholjsko leto starog Beograda-dvojezično Milica Jakšić

Miholjsko leto starog Beograda-dvojezično

Profesija arhitekte ojačava njegove korene i izoštrava fokuse posmatranja urbane stvarnosti... ne samo graditeljsko-strukturne već i sociološke, psihološke, likovno-estetičke i druge.
Milenko Šerban Irina Subotić

Milenko Šerban

Omaž umetniku čije stvaralaštvo još uvek nije dovoljno proučeno, a koji je snažno i smelo zakoračio u umetničku avanturu. Monografija je bogato ilustrovana slikama ovog umetnika, profesora i humaniste, čiji je moto bio: "Kad hoćeš da kažeš nešto, ne govori, nego uzmi četkicu i radi."
Milivoj Nikolajević Tijana Palkovljević

Milivoj Nikolajević

Stvaralaštvo Milivoja Nikolajevića se prema svojim stilskim i hronološkim odrednicama uklapa u okvire nacionalne umetničke scene XX veka.
Minut (Put oko sveta za 60 sekundi) Vladimir Arsenijević

Minut (Put oko sveta za 60 sekundi)

Knjiga "MINUT: PUT OKO SVETA ZA 60 SEKUNDI" sačinjena je od 25 fragmenata- priča koje se odvijaju u okviru jednog istog minuta jednog istog dana i jedne iste godine (20. januara 2010. od 12:00 do 12:01 GMT) na 25 različitih punktova na planeti Zemlji, poput Samoe, Havaja, Brazila, Portugala, Kosova, Kurdistana, Burme, Australije ili Rusije.
Moda i odevanje Marina Kocareva Ranisavljev

Moda i odevanje

Iako se često čini da je moda samo beskrajna igra odevnim elementima, bez nekog dubljeg značenja, poznavanjem teksture modnog govora omogućava nam, ipak, da naslutimo zov mode i njene tabue...
Modulor Le Korbizije

Modulor

”Modulor” je djelo najvećeg arhitekte 20-og vijeka i njime se predstavlja sistem mjera, kojeg je autor razvio u periodu od 1942. do 1948, poznatiji pod nazivom ”modulor”.
Molijer u Dubrovniku Bojan Đorđević

Molijer u Dubrovniku

Početkom prolećа, u okviru rаdа nа projektu "Srpskа književnost u evropskom kulturnom prostoru", u izdаnju Institutа zа književnost i umetnost u Beogrаdu objаvljenа je monogrаfijа Bojаnа Đorđevićа Molijer u Dubrovniku.
Monografija Matija Radovan Popović

Monografija Matija

Otkako se , početkom pedesetih godina prošlog veka, pojavio u srpskoj književnosti, Matija Bećković je u centru pažnje javnosti, književne ali i vaskolike druge...
Strana:  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software