ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: KNJIžEVNOST I LINGVISTIKA
Engleski jezik u višekulturlnoj Srbiji Jasmina Đordevic

Engleski jezik u višekulturlnoj Srbiji

U ovoj monografiji autorka ukazuje na znacaj uticaja elemenata maternje kulture pripadnika višekulturne srpske govorne sredine na ucenje engleskog jezika u Srbiji i nudi metode za njihovo integrisanje u nastavu engleskog jezika, kao stranog. Autorka izlaže niz predloga za podizanje nivoa motivacije za ucenje stranog jezika cime bi se pospešio nastavni proces i postigli bolji rezultati.
Ex Ponto, Nemiri, Lirika (tvrd) Ivo Andrić

Ex Ponto, Nemiri, Lirika (tvrd)

U ovoj knjizi cete shvatiti zasto je Andric veliki pisac! Svako moze pronaci recenice koje deginisu njegova osecanja i razmisljanja!
Figuralnost i figurativnost Maja Rogač

Figuralnost i figurativnost

„Studija Maje Rogač o esejistici Momčila Nastasijevića otvara problematiku širu od same teme, problematiku čitanja Nastasijevićeve hermetične teksture uopšte. Prihvatajući nečitljivost kao bitnu odliku te teksture (pa i njenog esejističkog dela)"
Francuski i srpski u kontaktu i kontrastu Dragana Drobnjak

Francuski i srpski u kontaktu i kontrastu

Monografija je priredena doktorska disertacija Književni termini francuskog i italijanskog porekla u srpskom jeziku, odbranjena 2008. na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Summary: French and Serbian in Contact and Contrast.
Geometrija prošlosti - književna istorija Jovana Deretića Nenad Nikolić

Geometrija prošlosti - književna istorija Jovana Deretića

Književna istorija Jovana Deretića (1934–2002) najpotpunije je oblikovanje prošlosti srpske književnosti, ali koje je vremenom sve snažnije istupalo sa pretenzijom na objektivnost i apsolutnost u njemu predstavljenog znanja. Ukazivanje na neodrživost stroge geometrije prošlosti upućujući na njene protivrečnosti, neosvešćene pripovedne osnove i skrivenu interpretativnost, kritičko preispiti-vanje interpretacija unutar književnoistorijske priče i problema njihove uzajamnosti, insistiranje na pripovednosti kao potencijalu preoblikovanja Deretićeve književne istorije u kojoj je stvoren predmet jedinstvene srpske književnosti, sačuvaće Deretićev književnoistorijski opus kao sagovornika budućih tumačenja srpske književnosti i najznačajniji deo tradicije koja se mora osloviti u književnoistorijskom oblikovanju priče o srpskoj književnosti. Prilazeći tako književnoj istoriji Jovana Deretića, moći ćemo da od nje dobijemo ono najbolje za nas danas.
Gete - jedna kratka priča Zoran Gluščević

Gete - jedna kratka priča

Knjigu Gete sаčinjаvаju tekstovi iz zаostаvštine jednog od nаših vodećih germаnistа, posvećeni ključnoj figuri nemаčke književnosti i kulture i jednoj od nаjznаčаjnijih figurа u duhovnoj istoriji Evrope.
Glagoli prve vrste u srpskom jeziku Saša Miloševic

Glagoli prve vrste u srpskom jeziku

Monografija se u širem, teorijskom smislu bavi klasifikacijom glagola u glagolske vrste sa gramatickog aspekta, kroz hronološki dat prikaz razvoja gramaticke misli o kriterijumima kako za svrstavanje glagola u vrste, tako i za definisanje pojma pravilni–nepravilni glagol. Autor je na bogatom korupusu deset pripovedackih knjiga Vidosava Stevanovica opisao stanje glagola tzv. prve vrste, koji i imaju najrazudeniji sistem nepravilno tvorenih oblika, sa stanjem koje su zabeležili normativni recnici i gramatike srpskoga jezika.
Summary: First Kind Verbs.
Glagoljski fragmenti Ivana Berčića I-II Priredila Svetlana O. Vialiova

Glagoljski fragmenti Ivana Berčića I-II

Vrlo vredno fototipsko izdanje s opisom najveće zbirke glagoljskih fragmenata izvan Hrvatske, snimljene 1997. u Ruskoj nacionalnoj biblioteci u Petrogradu.
Gosti Ronald Harvud

Gosti

Monodrama ,,Gosti” Ronalda Harvuda (prevod: Milica Mihajlović, urednik izdanja: Saša Večanski) bila je prva premijera izvedena za vreme bombardovanja 1999, u Podrumu Ateljea 212, i u režiji Anje Suše.
Gozbe 1 - Ljubav između filozofije i pesništva Novica Milić

Gozbe 1 - Ljubav između filozofije i pesništva

Kako ljubav, bilo da o njoj pričamo, ili o njoj mislimo ili nju naprosto („naprosto”?) živimo, kako ona dolazi do reči? I do koje reči? Ima li, kako neki veruju, svoju reč, ili su sve reči njene, pa čak i kad ih ne izgovara?
Strana:  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2020 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software