ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: KNJIžEVNOST I LINGVISTIKA
Dnevnik 1953-1969 - Vitold Gombrovič Vitold Gombrovič

Dnevnik 1953-1969 - Vitold Gombrovič

Svoj Dnevnik(1953–1969) Gombrovič je u celini objavio na poljskom jeziku, u poljskom emigrantskom izdavačkom preduzeću u Parizu. Na druge jezike, Dnevnik su tek bili počeli da prevode, dok je u autorovoj zemlji, u Poljskoj, Dnevnik bio zabranjen.
Dnevnik pisan noću Gustav Herling-Gruđinjski

Dnevnik pisan noću

Nekoliko godina nakon romana Bela noć ljubavi, objavljenom kod čačanskog Gradca, zahvaljujući prevodilačko-uredničkom tandemu Biserka Rajčić-Branko Kukić, pred srpske čitaoce dolazi i najznačajnije delo velikog poljskog pisca i esejiste Gustava Herlinga-Gruđinskog – Dnevnik pisan noću.
Dobro jeste živeti Milovan Danojlić

Dobro jeste živeti

„Dobro jeste živeti“ je poslednji tom iz serije od pet knjiga o detinjstvu i dečaštvu, objavljenih u biblioteci Albatros.
Dostojevski - tri govora u spomen Vladimir Sergejević Solovjev, Sergej Bulgakov

Dostojevski - tri govora u spomen

Dostojevski sagledan iz aspekta dvojice velikana pravoslavne misli!Dvojica pravoslavnihteologa i filozofa, tvorci sofiologije, o Dostojevskom kao jednom od svojih učitelja, zapravo o piščevim idejama, piščevoj filozofiji.
Dubrovačke teme XIX veka Irena Arsić

Dubrovačke teme XIX veka

Naučna studija o dubrovačkom pesništvu u 16. veku sa posebnim osvrtom na najznačajnijeg predstavnika dubrovačke ili bolje rečeno srpske književnosti u primorju u periodu od 15-17 veka.
Dvojezicnost i obrazovanje Ruženka Šimonji Cernak

Dvojezicnost i obrazovanje

Prikazan je komparativan pristup problematici dvojezicnosti i obrazovanja slovacke autohtone jezicke manjine u Srbiji, Madarskoj i Rumuniji. Autorka dvojezicnost posmatra sa psihološkog, pedagoškog i sociolingvistickog aspekta, s namerom da skrene pažnju na izazove obrazovanja dvojezicne dece i na potrebu pružanja podrške maternjem jeziku koji nije vecinski. Jedan od znacajnijih nalaza istraživanja je da obrazovanje na maternjem jeziku u velikoj meri utice na identifikaciju sa svojim jezikom i kulturom. U radu se dvojezicnost tretira kao dragocen resurs, a na kao eventualni izvor problema i konflikta.
Summary: Bilingualism and Education.
Ekscentrici i avanturisti raznih zemalja Teodor de Vizeva

Ekscentrici i avanturisti raznih zemalja

Pitanje koje se postavlja u ovoj uzbudljivoj knjizi jeste da li ima istorijskih tajni, a samim tim i istorijskih istina? Ima jedna ogromna tajna koja još nije rasvetljena, a to je sama istorija, celokupna istorija od početka do kraja, dakle čitava prošlost i sadašnjost čovečanstva.
Endre Adi u srpskoj književnosti (1906-2006) Marija Cindori-Šinković

Endre Adi u srpskoj književnosti (1906-2006)

Komparativna obrada teme Endre Adi u srpskoj književnosti (1906-2006) zadire u nekoliko oblasti nauke o književnosti,teoriju i istoriju prevođenja,komparistiku i istoriju srpsko-mađarskih književnih veza,istoriju srpske i mađarske periodike.
Energija sakralnog u umetnosti Dragan Stojanović

Energija sakralnog u umetnosti

Sakralno ponekad dodirne umetnikovo biće i tako pokrene njegov duh, njegovu imaginaciju. Za dejstvo energije sakralnog u stvaralačkom činu nije presudno da li je takav dodir trajao samo jedan tren ili mnogo duže, da li je bio tangencionalan, jedva primetan, tako da ga umetnik možda nije bio ni svestan, ili je onaj koji u umetniku stvara bio, uz punu samosvest, dublje i po raznim pravcima prožet takvom energijom.
Engleska književnost kod Srba (1900-1945) Mirjana N. Matarić

Engleska književnost kod Srba (1900-1945)

Pored toga što je kao kao istraživački rad korisna, ova knjiga je savremena jer je njena sadržina i sadržina obrađenih časopisa i danas aktuelna i biće aktuelna sve dok učimo od onih koji su prošli kroz naš stepen razvoja i čije iskustvo (pozitivno ili negativno) može da nas upozori šta prihvatiti a šta odbaciti, pre nego što, iz neobaveštenosti, platimo preskupu cenu.
Strana:  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software