ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: KNJIžEVNOST I LINGVISTIKA
Budućnost romana Henri Džejms

Budućnost romana

Tekstovi o romanu i niz predgovora koje je Henri Džejms napisao za Njujorško izdanje svojih dela predstavljaju neobično proročanstvo o tvorevini u kojoj je sadržana ukupna ljudska svest.
Buđenje Kejt Šopen

Buđenje

Kada je objavljen 1899. godine, roman Buđenje okarakterisan je kao sramotno štivo koje narušava puritanske vrednosti američkog Juga s kraja XIX veka. Danas se smatra kanonskim delom ranog američkog feminizma i pretečom američkog modernističkog romana.
Cirkus Drainac - cirkus života u kome sam vratolomije izvodio! Nedeljko Ješić

Cirkus Drainac - cirkus života u kome sam vratolomije izvodio!

Od 1986. počeo sam da objavljujem tekstove o Draincu, zasnovane na obavljenim istraživanjima, među kojima je bilo i nekoliko feljtona, kratkih i obimnijih, kao: „Bekstva i skitnje Rada Drainca“ (Politika ekspres, 1989), „Tajanstvena ljubav Rada Drainca“ (TV novosti, 1989), „Crna Gora i Crnogorci u reportažama Rada [a ne Radeta!] Drainca“ (Pobjeda, 1990)... a više podataka o Drainčevom (nezavršenom) školovanju u Francuskoj saopštio sam u dužem feljtonu „Naši đaci u Francuskoj (1916–1919)“, objavljenom u Politici 1987. (...) Uz objavljivanje ovih radova počeo sam da pišem knjigu Nepoznati Drainac, kojom sam, saglasno odabranom naslovu, u prvom redu hteo da, služeći se uglavnom biografskom metodom, obznanim šta se sve dotad nije znalo i šta još nije razjašnjeno u vezi s Drainčevim životom i delom. (Nedeljko Ješić)
Čisto protivrečje - pisma Lu Andreas-Salome Rajner Marija Rilke

Čisto protivrečje - pisma Lu Andreas-Salome

Ko je bila Lu kojoj je pesnik pisao? Kobna žena ili intelektualka visokog ranga? Ničeova i Frojdova intimna prijateljica, a između njih Rilkeova.
Čitanje gradova Radovan Vučković

Čitanje gradova

Putopisne uspomene Radovana Vučkovića nisu samo panoramski i kulturološko-turistički prikazi gradova u kojima je autor boravio. Trebinje, Banjaluka, Čačak, Rim, Madrid, Moskva, Kopenhagen, Prag, Verona, Firenca, Piza…
Covek u žargonu Zorica Kneževic

Covek u žargonu

Cudo jezika - razgovori sa lingvistima Miloš Jevtić

Cudo jezika - razgovori sa lingvistima

Kad je davne 1974. godine novinar Radio Beograda Miloš Jevtic predložio da redovno priprema i nedeljom u etar pušta jednocasovnu emisiju razgovora sa istaknutim umetnicima i naucnicima iz cele Jugoslavije, sigurno nije mogao ni pretpostaviti kakva je neslucena sudbina namenjena tom njegovom originalnom naumu. Tokom bezmalo tri decenije, u više od hiljadu i po emisija, o životu, radu i pogledima na svet govorilo je preko osam stotina poslenika razlicitih struka i usmerenja, savremenika za koje je Miloš Jevtic smatrao da imaju šta da kažu i da to što njemu kazuju zavreduje pažnju najšire javnosti. Tomovi Glasnikovog izdanja Izabrani razgovori uredeni su prema oblastima delovanja Jevticevih gostiju i prirodi njihovih svedocenja, i obuhvataju: nauku o jeziku (Cudo jezika), sasvim uslovno receno, filozofiju (Podneblje duha), nauku o književnosti (Tacke oslonca), istoriju i teoriju umetnosti, s arheologijom (Cuvari tradicije), poeziju (Pecat vremena), proznu književnost (Radost citanja), likovne umetnosti (Svetovi umetnosti), pozorište i teatrologiju (Život scene), muziku i muzikologiju (Lepota zvuka), medicinu, prirodne i tehnicke nauke (Pouzdanost nauke) i arhitekturu i urbanizam (Snaga graditeljstva), dok je predvideno da poslednji, dvanaesti tom, naslovljen Preplitanja, sadrži petnaestak razgovora sa stvaraocima razlicitih profila iz drugih republika bivše Jugoslavije. (Darko Tanaskovic)
Daleko od kraja Blagoje Jastrebić

Daleko od kraja

Izabrani romani, drame, eseji, kritičke studije Blagoja Jastrebića.
Zajedničko izdanje sa Narodnom bibliotekom "Simon Piščević".
Damari od molitve do prosvetljenja Antoni de Melo

Damari od molitve do prosvetljenja

Duhovno traganje je kao putovanje u mestu. Odlazi se tamo gde se već nalazimo i gde smo oduvek bili. To je put od neznanja do spoznaje, jer sve se svodi na to da prvi put vidimo ono što smo oduvek gledali.
Dan, kontekst, brzina...vetra Dragana Beleslijin

Dan, kontekst, brzina...vetra

Knjiga kritika mlade, ali već afirmisane kritičarke, obuhvata prikaze najnovijih knjiga domaće i strane produkcije.
Strana:  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software