ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: KNJIžEVNOST I LINGVISTIKA
O Stendalu Sreten Marić

O Stendalu

Za klasika francuske i evropske književnosti Henrija Bejla, širokoj čitalačkoj publici poznatog kao Stendal, što je jedan od njegovih brojnih pseudonima koji je među ostalima uspeo da se izbori za preimućstvo i uđe u istoriju.
O ubistvu kao lepoj umetnosti Tomas De Kvinsi

O ubistvu kao lepoj umetnosti

Šteta je da je Kvinsi prvenstveno poznat kao autor Ispovesti uživaoca opijuma. Postoji drugačiji Kvinsi, istančaniji, satiričniji i često sa subverzivnijom inteligencijom.
Oblak nespoznavanja ...

Oblak nespoznavanja

Staroengleski biser! Oblak nespoznavanja potiče od nepoznatog srednjovekovnog autora, monaha, koji je kompleksnu mističku disciplinu i epistemologiju, nadahnutu ranim grčkim i hrišćanskim koncepcijama, pretočio u čitljivu i blistavu prozu, nezaobilaznu u svetskoj baštini. Nastanak ovog dela datira u vreme do 1375. godine, a uči nas kako da zaboravimo svakodnevne misli i pojmove, jedino se predajući svesti o božanskom koje obitava u „oblaku nespoznavanja“ i najkraćim putem, kontemplacijom, dospemo do stvari koje nas prevazilaze. Ovo delo inspirisalo je mnoge pisce, među kojima i duhovnog i mističkog učitelja Svetog Jovana od Krsta.
Oblici usmene proze Snežana Samardžija

Oblici usmene proze

Usmena umetnost reči - narodna književnost, hronološki posmatrano, najduže postoji kao deo kulture slovenskih naroda na Balkanskom poluostrvu.
Od nadrealizma ka modernizmu Gojko Tešić

Od nadrealizma ka modernizmu

Gojko Tešić je jedan od najbolje obaveštenih i najpouzdanijih istoričara srpske književne avangarde. Baveći se naukom, Tešić je ostvario podvige koji su bez premca u istoriji srpske književnosti. Veliki istraživač, strpljiv bibliograf i dragocen stručnjak za književnu avangardu, sam je uradio više posla nego kakav naučni institut.
Od poezije do slučaja Slobodan Zubanović

Od poezije do slučaja

Kritika koja ne drži da je književna, protumačila je na sebi primeren način izvesne stihove i pesme Simovićevog ciklusa Istočnice. Moglo bi to biti zanimljivo kad (po običaju) ne bi bilo opasno: poetskom organizmu namenjenom da funkcioniše kao celina.
Odblesci, odjeci Danijela Kostadinović

Odblesci, odjeci

Srpske teme makedonske književnosti. Književnost na srpskom tlu Makedonije između dva svetska rata.
Odjeci reči Svetozar Koljević

Odjeci reči

Različite tradicije živele su kao daleki odjeci reči u doživljajima, sećanjima i maštanjima pisaca o kojima je reč u ovoj knjizi. Te tradicije, kao kulturno nasleđe koje se ogleda u jeziku, bile su tim piscima raznoliki ključevi za razumevanje ličnog iskustva i stvaralačkih potreba.
Odškrinuta vrata - Miodrag Pavlović Vladeta Jerotić

Odškrinuta vrata - Miodrag Pavlović

Pjesnik, esejista, pripovjedač, romansijer, dramski pisac, antologičar, prevodilac, putopisac Miodrag Pavlović ima jednog izuzetnog čitaoca koji se raduje svakoj njegovoj knjizi...
Ogledi o Ivi Andriću Slavko Gordić

Ogledi o Ivi Andriću

Gordićevi Ogledi o Ivi Andriću, koji svoje interpretativne mogućnosti ne podređuju pomodnoj aparaturi aktuelnih kritičkih postupaka, sigurno će svojom metodološkom otvorenošću i sigurnošću u iskazu i sudovima umnogome inicirati dalju savremenu analitičku i čitalačku recepciju najznačajnijeg modernog tradicionaliste srpske književnosti. Oni će istovremeno biti i nova potvrda naše kritike da je Andrićevo književno delo jedan od najvećih estetskih dometa novije srpske književnosti i kulture. Ukupni kritički rezultati ovih studija, ogleda i eseja, u kojima su romani i pripovetke našeg nobelovca, kao i njegova poetsko-meditativna i esejistička proza, pročitani na nov, moderan, individualan i uzoran kritički način, bez sumnje će predstavljati značajan autorski doprinos savremenoj srpskoj književnoj i kritičkoj misli.
Strana:  početak  <<  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software