ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: KNJIžEVNOST I LINGVISTIKA
Laza Kostić Milan Savić

Laza Kostić

Pred nama je jedna topla i uzbudljiva knjiga koja ima svoj početak i kraj.Početak je mit o mladom Lazi,kome se Milan Savić sa strahopoštovanjem javlja,a na kraju je Laza na mrtvačkom odru gotovo isti kao pre pedeset godina...
Leksikon roman Andreas Okopenko

Leksikon roman

Ovo neuobičajeno delo, leksikonski roman ili romaneskni leksikon, u svom azbučnom mozaiku sastavljenom od impresija, parodija, refleksija i nonsensa, donosi osobeni „mikromodel sveta“. NJegova eksperimentalna dalekosežnost je nesumnjiva. Ona nadahnjuje. A samo delo, otkako je prvi put objavljeno, ne gubi nimalo od svoje prvobitne fascinantnosti.
Lektira za trenutak Herman Hese

Lektira za trenutak

Zbirka karekterističnih citata iz dela i pisama Hermana Hesea.
Lingvisticki pristup konceptu žene Nina Polovina

Lingvisticki pristup konceptu žene

Monografija ima za predmet kolociranje leksema i formalna i sadržinska svojstva kolokacije koja se ispituju na kolokacijskom korpusu srpskog i engleskog jezika. Data je i nova definicija kolociranja i kolokacije koja objedinjuje relevantne aspekte obrazovanja kolokacija, od sistemskih principa do upotrebe jezika. Na osnovu ispitanih strukturnih svojstava, kolokacije su podeljene na leksicke i gramaticke; za ova oba tipa definisane su podvrste na osnovu morfosintaksickih odlika udruženih leksema. Monografija doprinosi važnom domenu proucavanja stranih jezika koji je od suštinske važnosti za i nastavu stranih jezika na svim nivoima i za strucno i književno prevodenje.
Literatura i opasnost Goran Korunović

Literatura i opasnost

Rukopis Gorana Korunovića pod naslovom Literatura i opasnost sačinjen je od kratkog uvodnog teksta i devet komparativno ustrojenih ogleda o srpskim, hrvatskim i bugarskim piscima XX veka, u širokom rasponu od Vladislava Petkovića Disa, Peje Javorova, Ive Andrića i Miroslava Krleže, do Zorana Ferića, Veselina Markovića i Milana Milišića.
Pre podrazumevajući nego metodološki razvijeno obrazlažući komparatisti-čki pristup odabranim autorima, odnosno modernoj i savremenoj književnosti južnoslovenskog kruga, Goran Korunović kao težište svog akribičnog, teorijski obaveštenog i interpretativno razuđenog pisanja, čini se, koristi „interdisciplinarnu optiku i pojačanu samosvest o sopstvenim ideološkim predubeđenjima i poetičkim preferencijama“, s akcentom na odnosu književnosti i filozofije kao onoj „tankoj granici“ koja od tumača traži „izlazak iz sigurnosti“ i stupanje u područje koje je označeno samim naslovom rukopisa i koje čitaoca poziva na učešće u nagoveštenoj i, valja reći, najvećim delom i uspelo ostvarenoj hermeneutičkoj avanturi. (Prof. dr Tihomir Brajović)
Literaturokratija Mihael Berg

Literaturokratija

Može li se na spisateljski rad ili čak na samo književno stvaralaštvo gledati kao na politiku? Tom rizičnom pitanju, koje sugeriše drukčije poglede na književno polje usred socijalnog prostora, posvećeno je provokativno i često osporavano delo ruskog istraživača Mihaila Berga.
Ljubav i zapad Deni de Ružmon

Ljubav i zapad

Ljubav i Zapad složeni je ogled u kojem su pitanja religijske historije, kulture, mitologije, filozofije, literature, psihologije i morala postavljena tako da se recipročno objašnjavaju...
Ljubav je sve baš sve Priređivač: Slobodan Ivošević

Ljubav je sve baš sve

“Misterija ljubavi je dublja od najtajanstvenijih čuda smrti”
- OSKAR VAJLD
Ljubav po sredi (antologija) Urednik Jelena Kerkez

Ljubav po sredi (antologija)

Antologija italijanske pripovetke.
Lutalaštvo - istorija hodanja Rebeka Solnit

Lutalaštvo - istorija hodanja

„Ekolozi nam stalno dokazuju da neki leptir, pašnjak, šuma i vododerina imaju nezamenljivu ulogu u velikoj mreži života, bez obzira na to da li imaju neku vrednost na tržištu. Isto važi i za divlje livade imaginacije - časovi provedeni tamo ne računaju se u radno vreme, ali su ipak neophodni da um ne bi zapao u učmalost, jalovost, mrtvilo.
Strana:  početak  <<  [11]  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software