ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: FILOZOFIJA
Geteove misli: kroz dela, pisma, razgovore Branimir Živojinović

Geteove misli: kroz dela, pisma, razgovore

Ovo delo nastalo je tokom dugogodišnjeg priređivačevog bavljenja Geteom.
Globalni ekran Žan Seroa, Žil Lipovecki

Globalni ekran

Svet se, razume se, može posmatrati iz najrazlicitijih perspektiva, ali tek odnedavno kroz perspektivu ekrana. Žil Lipovecki i Žan Seroa, uticajni francuski filozofi (Žil Lipovecki je prevoden i kod nas) koji se godinama bave fenomenima savremene medijske kulture, u novoj knjizi (prvo izdanje 2007, drugo 2011. godine) bez ikakvog pardona razaraju pretpostavke medijskog posredovanja. Tu su svi hronotopi savremenosti: spektakl, marketing, trodimenzionalno gledanje filmova, kultura, inteligencija, sopstvo, intima... I sve to posredovano ekranom, kao nekakvim velikim okom koje, dok ga gledate, u isto vreme gleda vas. Sintagma koja odlicno sažima njihovu ideju upravo je «eksplozija ekrana». Ta eksplozija, poput nekakvog medijskog velikog praska, nastavlja da se širi.
Globalni procesi i preobražaj identiteta Jelena Đuric

Globalni procesi i preobražaj identiteta

Ova nesvakidašnja knjiga osvetljava tokove mišljenja o identitetu koje se nalazi u temeljima ljudske samosvesti. Ona pokazuje da znacenja pojmova, teorijskih stanovišta, ali i uobicajenih odnošenja prema sebi, drugima i celokupnom okruženju, polaze od poimanja identiteta ciji preobražaji odgovaraju globalnim procesima. Crpeci uvide iz bogate baštine ljudske kulture, od premodernih do postmodernih vremena, autorka evocira potencijale filosofske antropologije neophodne za dubinsko promišljanje coveka i njegovog položaja u svetu.
Gozba Ksenofont

Gozba

Ksenofontova Gozba ne poseduje onu potrebnu logicku i pojmovnu strogost kakvu imaju Platonovi dijalozi, ali pokrece pitanja koja spadaju u neku vrstu životne mudrosti, gde sagovornici, služeci se argumentacijom, doduše, ne uvek filozofski rafiniranom, dolaze do paradoksalnih ili pak komicnih zakljucaka. Sem istorijske i književne, razgovori u Ksenofontovoj Gozbi imaju i izvestan filozofski znacaj. A velicanjem „nebeske” Afrodite, duševne nad telesnom ljubavlju, prijateljstva nad erotikom, Ksenofontov Sokrat nam, cini se, još više od Platonovog istice znacaj prve, trajnije i vrednije ljubavi nad onom koja je prolazna, jer upravo ona utice da se razvijamo kao casni gradani posveceni vrlini i svome polisu.
(Iz recenzije Irine Deretic)
Gozba ili O ljubavi Platon

Gozba ili O ljubavi

Gozba predstavlja vrhunac umetnickog razvitka Platonove licnosti, ona je njegovo najvece umetnicko delo...
Gozbe 1 - Ljubav izmedu filozofije i pesništva Novica Milić

Gozbe 1 - Ljubav izmedu filozofije i pesništva

Kako ljubav, bilo da o njoj pricamo, ili o njoj mislimo ili nju naprosto („naprosto”?) živimo, kako ona dolazi do reci? I do koje reci? Ima li, kako neki veruju, svoju rec, ili su sve reci njene, pa cak i kad ih ne izgovara? Možda narocito kad ih ne izgovara, nego cuti, privijajuci reci uz sebe, jezik cuvajuci u svojoj nutrini? A šta je ta „nutrina” ljubavi, da li je to ponovo neka ljubav? Ljubav za ljubav?
Granica, znanje žrtvovanje Petar Bojanić

Granica, znanje žrtvovanje

Petar Bojanić je viši naučni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu. Autor je četiri knjige: Prijatelj neprijatelj: Karl Šmit i Žak Derida, Provocatio, Nasilje, figure suverenosti i Homeopatije: horror autotohicus: o nasilju i hipohondriji: Kant, Hegel, Rosencvajg, Levinas
Granica, znanje, žrtvovanje Petar Bojanić

Granica, znanje, žrtvovanje

Petar Bojanic je viši naucni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu. Autor je cetiri knjige: Prijatelj neprijatelj: Karl Šmit i Žak Derida, Provocatio, Nasilje, figure suverenosti i Homeopatije: horror autotohicus: o nasilju i hipohondriji: Kant, Hegel, Rosencvajg, Levinas
Hermenautička fenomenologija umetnosti Nebojša Grubor

Hermenautička fenomenologija umetnosti

Knjiga nebojše Grubora posvećena je hermeneutičko-fenomenološkom utemeljenju filozofske etike.
Homeopatije Petar Bojanić

Homeopatije

O nasilju i hipohondriji! Autor rekonstruiše Levinasovo čitanje Hegela i njegovo razumevanje nasilja (neprijatelja i rata), služeći se tekstovima Franca Rozencvajga o Hegelovoj državi i Deridinom interpretacijom različitih atributa nasilja kod Emanuela Levinasa.
Strana:  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software