ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: FILOZOFIJA
Filosofija palanke Radomir Konstantinović

Filosofija palanke

Konstatinović minuciozno analizira provincijsku (palanačku) svest i oblike njenog ispoljavanja i za ovu njegovu knjigu kažu da je bez nje nemoguće do kraja razumeti srpsku istoriju 19. i 20. veka.
Filozofija arhitekture Endrju Bendžamin

Filozofija arhitekture

Filozofija arhitektureje jedna od retkih knjiga koja uspostavlja obrise filozofskog procenjivanja arhitekture i iznosi posebnost njene prakse i teorije. Ovaj blistavi niz ogleda razotkriva subjekt arhitekture, zalazeci u opsežan raspon, od pamcenja do distopija naucne fantastike. Zalažuci se za nerazlucivost forme i funkcije, autor istražuje odrednice okružja koliko i mogucnost njegovog preinacivanja. Njegova analiza prirode složene ponovljivosti uzima u obzir i mogucnost prosudivanja, takvoga koje bi proisteklo iz ponovnog promišljanja arhitekturalne politike.
Filozofija malih stvari Frančeska Rigoti

Filozofija malih stvari

Ova knjiga je poziv da predmete iz naše svakodnevne upotrebe osmotrimo iz blizine, da ih dodirnemo, omirišemo, saslušamo, probamo. Fenomenološki pristup svetu kućnih poslova, kao i malih, skromnih predmeta koji ga ispunjavaju, obogaćuje se zapravo kroz metafore, koje nas teraju dalje od pojavnog i nude nam privilegovan put za shvatanje onoga što nas okružuje...
Filozofija medija 2 Divna Vuksanović

Filozofija medija 2

Knjiga Filozofija medija: ontologija, estetika, kritika II dr Divne Vuksanovic predstavlja nastavak promišljanja fi lozofskihproblema, apliciranih na sferu medija i tzv. „medijske kulture“.Elaborirajuci aktuelne teme vezane za masovne, proširene, nove medije, kao i domenu multimedije, odnosno tumaceci ih u filozofijskom kljucu, što predstavlja novum za teorijskeprilike ovog podneblja, ovom serijom najnovijih ogleda, autorica nas upucuje na problemski odnos, tj. kriticko razmatranje pitanja koja se ticu suvremene esteticke, eticke, politicke, ontološke i ideološke strane medijskog posredovanja.Interdisciplinarni spektar rješenja osnovnih metodskih i refl eksivnih problema vezanih za preširoko podrucje djelovanja medija danas ovdje je prikazan, a potom i otvoreno doveden u pitanje sa stanovišta klasicnih vrijednosti društvenih znanosti (filozofija, sociologija, psihologija, studije kulture...)
Znacaj ove knjige sastoji se, pre svega, u tome što ona predstavlja pionirski pokušaj, kako u nas, tako i u svetu, filozofske problematizacije gotovo svih teorijski relevantnih tema iz oblasti medija (i njima odgovarajuce kulture), doticuci se, pri tom, i domena preispitivanja same ontologije medija, te njihove aktuelne estetske, eticke, politicke, ideološke i interaktivne prakse.
Filozofija povijesti Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Filozofija povijesti

Najvažnija je, i u povijesti filozofije nezaobilazna, Hegelova filozofija povijesti (čiji je dio i povijest filozofije). On prikazuje kako se apsolutni duh razvija u vremenu u sve savršenije oblike.
Filozofija slobodnog duha Nikolaj Berdajev

Filozofija slobodnog duha

Zrela filozofija Berdajeva, duboko prožeta patosom slobode, jasno i oštro formuliše sam problem slobode. Licnost i delo su ovde u potpunom saglasju. Uvidevši znacaj slobode za smisao sveta i coveka, Berdajev je dosledno razvio brojne teme koje su zaokupljale svetsku filozofiju i teologiju, razume se, pre svega hrišcansku misao. Sa stanovišta svoje filozofije slobode on promišlja teme kao što su duh nasuprot prirodi, simbol i dogma, otkrovenje, vera, zlo, iskupljenje, saznanje i mistika, eshatologija, crkva i njeno mesto u svetu i brojne druge. Svoje promišljanje izložio je na ubedljiv, a nadasve zanimljiv i nadahnut nacin, što ga je ucinilo jednim od najcitanijih ruskih i evropskih filozofa. Za sve koji vole slobodu i razmišljaju o njenoj misteriji i dubini, Berdajev ostaje veliki ucitelj. Zato nije preterano nazvati ga apostolom slobode!
Filozofija tela Mihail Epštejn

Filozofija tela

Ova knjiga je ljubavno „zbogom", upućeno telu kao najkrhkijem i najdragocenijem sasudu čovečnosti, koje se sve više preliva u kapacitet virtuelne memorije, u univerzum znakova, brojki, programa i algoritama.
Čovek jeste razum, uronjen u stihiju dodira, zbližavanja, opipavanja, prodiranja, želja, žudnji, uživanja i - plotski se čisti od plotske nečistoće.
Filozofija u Latinskoj Americi Orasio Ceruti-Guldberg

Filozofija u Latinskoj Americi

Ova knjiga predstavlja pokušaj da se srpskoj citalackoj publici približi latinoamericka misao, da se ukaže na njen znacaj i uticaj na savremene svetske tokove, prevashodno u sferi filozofije, politike, ekonomije, kulture i ostalih srodnih disciplina. Orasio Ceruti-Guldberg pripada srednjoj generaciji progresivno orijentisanih latinoamerickih autora, ciji je cilj intelektualno-filozofski i društveno-politicki angažman koji uveliko prevazilazi okvire konvencionalnih filozofskih obrazaca...
Za Cerutija, filozofija sve više poprima oblik subverzivnog, stvaralackog delovanja usmerenog ka radikalnom preinacavanju stvarnosti u funkciji postavljanja temelja istinskog Novog sveta koji ceka da ponovo bude „otkriven“, i to ne kao nepoznati topos koji ispunjava želje armije disidenata odbeglih od tegobne dežurne stvarnosti vec kao potpuno novi horizont mogucnosti realizacije coveka i njegovog bica van okvira nejednakosti, eksploatacije, diskriminacije i svih ostalih oblika otudenja, nametnutih od aktuelnih sistema dominacije.
Dejan Mihailovic
Filozofski testament Feliks Raveson

Filozofski testament

Filozofski testament je istinska sinteza misli zaboravljenog, pa otkrivenog i danas sve prisutnijeg filozofa (1813–1900), cija rasprava O navici, iz pera istog prevodioca, vec postoji na srpskom jeziku (u izdanju Glasnika, 2011). Delo nudi pogled iz najbolje perspektive na celokupan njegov rad, i to u osobenom stilu: proces pisanja odvija se istovremeno s konstrukcijama misli, i tako raskriva citavu organsku arhitekturu bez ikakve sumnje originalne filozofije. Ravesonov put pokazuje u kojoj je meri mislilac bio nošen neiscrpnom radoznalošcu u podrucjima misli i religija. Na ovim stranicama prelazimo luk od anticke do savremene filozofije. Uoblicen poput prave filozofske odiseje, Testament nas vodi u susret velikim figurama mišljenja i kulture, do predsokratovaca, stoicara, epikurejaca, grcke metafizike, novoplatonovaca, klasicne filozofije, engleskog empirizma, nemackog ide-alizma, spiritualizma, grckih misterija, jevrejske filozofije, hinduizma, hrišcanske teologije, estetickih sistema i spisa. Za ovo je obicno potrebna opsežna knjiga, a ovde dobijamo, nesputanom slobodom oplemenjenom poetskim pristupom autora, pregršt duša prožetih drugim dušama.
Gde je Bog kada boli Filip Jensi

Gde je Bog kada boli

Ako postoji bog pun ljubavi, zašto onda...?
Sigurno ste već čuli ovo pitanje, možda ste ga i sami postavili. Bez obzira kako ono glasi, u njegovom korenu leži problem bola. Da li nam Bog šalje patnju...
Strana:  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software