ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: FILOZOFIJA
Beda prosperiteta Paskal Brikner

Beda prosperiteta

U jednoj od najbolje napisanih knjiga o mejnstrim ideologiji takozvanog postmodernog društva, Brikner nam nudi veoma oštru, ali dokumentovanu (s obiljem istraživackih podataka) kritiku ideologije i prakse neoliberalizma. Veoma poznat i cenjen istraživac modernog društva, a ne uskogrudi ekonomista, autor poseduje veliku moc teorijskog (a moglo bi se reci i filozofskog) rasudivanja, na osnovu bogatog empirijskog materijala. Svaki izdavac bio bi pocastvovan što je baš on imao priliku da izda takvu knjigu, u veoma dobrom prevodu s francuskog jezika, i da je prvi ponudi citaocima našeg podrucja. (Zagorka Golubovic)
Berdajev Nikola Kajtez

Berdajev

Ideje o kojima se raspravlja u ovoj knjizi bogatog sadržaja i stila, kompetentnih objašnjenja i umesnih kritickih primedaba, u centru su pažnje savremenog coveka: sloboda kao glavni izvor tragizma, odgovornost za sve što cinimo, otpor ideologijama i posebno totalitarizmu i utilitarizmu, odbijanje cvrstog racionalizma, ali i ekstremnog iracionalizma, duhovnost koja traga za bogom, ali ga ne nalazi ni u jednoj crkvi, osecanje za društvenu pravicnost, ali ne i za one oblike njene realizacije koji poricu slobodu i stvaralaštvo pojedinca...
Bice i suština sveti Toma Akvinski

Bice i suština

Duboki srednji vek, onaj iz godina hiljadu dvestotih upoznao je najgušci zaborav, ali i sam osvit - potom ne- utrnule - Aristotelove misli. Jer je iza šeststoletnog muka i jednog arapskog posredovanja zatim, 1210. godine zabranjena, da bi (vec) s Tomom Akvinskim (1225-1274) bila ona obilato i iznova tumacena u okviru jednog produbljenog filozofskog ucenja, kome ce se 1879. godine prikloniti zvanicno katolicizam.Tako, recimo, dok se erudicija srednjovekovlja iznova zaokupljala oko pitanja postoje li andeli i je li njihova priroda telesna, ovde bi gotov odgovor bio da oni postoje - jer nalaže to stupanj u hijerarhiji bica - ali da su bestelesni, jer imaju karakter vrste. Jednako tako, dok Aristotel nije mogao da zna po cemu se Sokrat razlikuje od Kalije, Toma Akvinski ce naci da jedna upravo materia quantitate signata („kolicinski odredena materija), kao izvestan unutrašnji poriv, ili nacelo individuacije u telesnim supstancijama, obezbeduje jedinkama posebnost i neponovljivu razlicitost.
Bioetika ...

Bioetika

Napredak biomedicine i razvoj naucnih tehnologija uzrokovali su nastanak nove oblasti u filozofiji: bioetike. Ova mlada grana etike je interdisciplinarna – obuhvata polja medicine, prirodnih i društvenih nauka, filozofije i prava. NJen cilj je da pruži sistematske odgovore na eticka pitanja koja se postavljaju usled uticaja nauke i medicine na ljudski život. Iako je rec o disciplini u povoju, bioetika je poslednjih godina u svetu dobila važnu ulogu u akademskoj zajednici, medicinskim centrima i popularnim medijima. Problemi kojima se bioetika bavi su, izmedu ostalih: etika reproduktivnih tehnologija, razlicitih oblika kloniranja, upotrebe neurofarmakologije i primene „duboke stimulacije mozga“ (Deep Brain Stimulation) radi kognitivnog i moralnog poboljšanja; briga o osobama na samrti; pravedna raspodela resursa; primena novih tehnologija u lecenju; konflikti interesa, kao i moralno odgovorno ponašanje lekara. Jedan od najvecih izazova u buducnosti svakako ce biti upotreba novih biotehnologija na zdravim ljudima – takozvano poboljšanje (enhancement) ljudskih bica. Iz njega u kranjoj liniji može cak da proizade i stvaranje nove ljudske vrste. Zbornik Bioetika zamišljen je tako da naucnoj javnosti srpskog govornog podrucja približi ova i veliki broj drugih relevantnih pitanja iz pera poznatih svetskih autora.
Borba za priznanje Aksel Honet

Borba za priznanje

Aksel Honet simbolički i faktički zatvara krug kritičke teorije društva i spada u red najistaknutijih nemačkih mislilaca druge polovine 20. veka. U svojim brojnim radovima kritički preispituje granice racionalnosti političkog mišljenja i delanja.
Borba za priznanje - moralna gramatika društvenih sukoba Aksel Honet

Borba za priznanje - moralna gramatika društvenih sukoba

Breme našeg doba Daša Duhaček

Breme našeg doba

Kako se na odgovarajući način suočiti sa nedavnom prošlošću post-jugoslovenskih ratova i zločina?
Budućnost religije Ričard Rorti ; Đani Vatimo

Budućnost religije

Santjago Zabala, priređivač knjige Budućnost religije u kojoj Ričard Rorti i Đani Vatimo iznose svoje stavove o pitanju religije, ističe da tekst i razgovor koji čine ovu knjigu skiciraju mapu vere bez viđenja i, što je najvažnije, bez predstave metafizičkog Boga.
Buducnost religije Ricard Rorti, Đani Vatimo

Buducnost religije

Santjago Zabala, priredivac knjige Buducnost religije u kojoj Ricard Rorti i Đani Vatimo iznose svoje stavove o pitanju religije, istice da tekst i razgovor koji cine ovu knjigu skiciraju mapu vere bez videnja i, što je najvažnije, bez predstave metafizickog Boga. Rortijev tekst Antiklerikalizam i ateizam, objašnjava sada, na kraju metafizike, da biti religiozan ne znaci više zavisnost od posebno opažljivih pojava koje se smatraju intuitivno ociglednim. Detaljno komentarišuci Vatimovu knjgu Verovanje, Rorti zapaža da se objektivna metafizika rastocila sa mišlju koja identifikuje istinu bica sa manipulativnošcu predmeta nauke: put za jednu antiesencijalisticku religiju bio je konacno otvoren
Čisto Ja i Atomika Kantove kritike čistog uma Tomislav Novaković

Čisto Ja i Atomika Kantove kritike čistog uma

Dobitnik ovogodišnje nagrade ’’Danica Marković’’ za knjigu godine je profesor filozofije Tomislav Novaković, za "Čisto Ja i Atomika Kantove kritike čistog uma sa načelima praktične logike". Ovu jedinstvenu knjigu Čačanske novine proglasile su za izdavački poduhvat godine...
Strana:  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software