ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: FILOZOFIJA
Kratil. Razmatranja korisnih izlaganja Platonovog Kratila Platon

Kratil. Razmatranja korisnih izlaganja Platonovog Kratila

Prevod Kratila je sačinio dr Aleksandar Petrović prema Barnetovom oksfordskom izdanju Platovog teksta, kao i Proklov komentar prema Paskvalijevom lajpciškom izdanju priređenom početkom veka. Hrvatski prevod Dinka Štanbuka imao je popriličan broj nepreciznosti, čak i neprevedeno jedno Sokratovo pitanje i repliku na njega, što je u sadašnjem Petrovićevom prevodu izbegnuto.
Kratka istorija budućnosti Žak Atali

Kratka istorija budućnosti

Knjiga jednog od najuticanijih savremenih evropskih mislilaca o najizazovnijim pitanjima modernog vremena: od globalizacije ekonomske krize, od demografije do demokratije, od energije do ekologije, od današnje nestašice nafte do sutrašnje nestašice vode.
Kratka istorija filozofije Vladimir Milutinović

Kratka istorija filozofije

Knjiga je napisana tako da može da posluži kao osnova za upoznavanje sa nekim filozofom ili filozofskim pravcem, ali pruža i obuhvatniju sliku o pojmu i razvoju filozofije.
Kratka rasprava o Bogu, coveku i njegovoj sreci Baruh Spinoza

Kratka rasprava o Bogu, coveku i njegovoj sreci

Kratka rasprava o bogu, coveku i njegovoj sreci naslov je holandske verzije, inace izgubljenog latinskog originala, rukopisa dela,dvadesetpetogodišnjeg Spinoze koju je sacinio izvesni amsterdamski hirurg, ali je postala dostupna - pre ne mnogo više od stotinu godina. Izvan svake sumnje je da ovaj tekst, cija je namena kao ezotericnog spisa poslužila autoru buduce i glasovite Etike. Poput aidememoirea, sinopsisa ili skice pri  pisanju ovoga dela nije zastupljen „geometrijski red izlaganja, ali su pojmovi one najviše opštosti - pojmovi s kraja puta filozofovog istraživanja - našli u njemu svoja gotovo konacna odredenja. Iz rakursa nekoliko apstrakcija toga vida, prvenstveno onih koje se ticu zamisli „modusa, „atributa, „supstancije,  obrazlaže se ovom prilikom jedan broj karakternih crta koje se cine nezaobilaznim i onda kada valja proslediti izvorna pregnuca „mladog Spinoze iz dela koje je pred nama.
Pogled na svet, odista najrede vrste, oznacen je kao spinoizam. radicija suštinski obnovljenog filozofsko-naucnog mišljenja inaugurisana kartezijanstvom, u slucaju Spinozine misli, posvedocila je ponovljeno i na delu, da je celinu postojeceg moguce koherentno promisliti, a da se kod nekih izvorno bitnih momenata u potpunosti zaobide. Izmena u svojstvima stvari, prizivala je druge kategorije ovih pojmova, što je na kraju krivilo i beskrajno umnožavalo mogucu sliku sveta.
Krhkost dobrote Marta K. Nusbaum

Krhkost dobrote

Ova knjiga predstavlja istraživanje stanovišta o „moralnoj sudbini“. U njoj se ispituje osnovni eticki problem da su mnogi vredni konstituenti dobrog života ranjivi na cinioce koji su izvan kontrole licnosti i postavlja pitanje kako to utice na procenu licnosti i njihovih života. Grci su duboko doprineli tim pitanjima, ali ni problemi ni grcka stanovišta nisu zadobila pažnju koju zaslužuju. U ovoj knjizi se, dakle, obnavlja glavna dimenzija grcke misli i ukazuje na glavna pitanja eticke teorije. Jedan od njenih najoriginalnijih aspekata jeste postupak koji u medusobni odnos dovodi književne i filosofske tekstove.
Krhkost dobrote se pokazala kao važno štivo za filosofe i klasicare; njen netehnicki stil cini je pristupacnom svakoj obrazovanoj osobi koja je zainteresovana za probleme koji se u njoj dodiruju.
Marta K. Nusbaum sada predaje pravo i etiku na mestu koje je, na Cikaškom univerzitetu, u cast Ernsta Frojnda, predvideno za profesore sa izuzetnim zaslugama.
Kritika cistoga uma Imanuel Kant

Kritika cistoga uma

Kritika hermeneutike Hans Kremer

Kritika hermeneutike

U sistemski razvijenoj knjizi Kritika hermeneutike. Filosofija interpretacije i realizam (Minhen, 2007) Kremer upucuje najozbiljniji izazov koncepciji filosofske hermeneutike Hansa-Georga Gadamera, jednog od najuticajnijih mislilaca proteklog stoleca. Kremer, koji je celoga istraživackog vijeka nastojao da razume šta su anticki autori imali u vidu i šta su hteli da kažu, sa krajnjom ozbiljnošcu i za njega tipicnom, neuporedivom erudicijom i temeljitošcu pokušava da dovede u pitanje Gadamerovu uticajnu koncepciju koja, izmedu ostaloga, osporava mogucnost (a i smislenost) traganja za izvornim smislom reci filosofske i svake druge tradicije. Nasuprot intenciji filosofske hermeneutike, kao i brojnih savremenih pravaca u filosofiji, Kremer želi da rehabilituje onaj smisao stvarnoga i stvarnosti koji ne zavise od tumacenja i koji ne podleže interpretaciji. U tom pogledu, on predstavlja sasvim osobenu pojavu u savremenoj filosofiji.
Latinske mudre izreke Iva Novak

Latinske mudre izreke

"NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS" - Ne učimo za školu nego za život.
Leksikon vizantijskih filosofa Vera Janicijevic

Leksikon vizantijskih filosofa

Ljubav nas pretvara u ono što volimo Majster Ekhart

Ljubav nas pretvara u ono što volimo

U središtu Ekhartovog interesovanja leži uzletna moć duše, koja kroz odeljivanje od svega telesnog i svetovnog hrli svojoj prvoj iskri i svom dnu - onom nečemu u duši gde je, po Ekhartu, "dno Boga moje dno, i moje je dno dno Boga".
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Dubljanska 47, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software