ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Oblast: ESEJI
Pesma,oblik,značenje Milica Nikolić

Pesma,oblik,značenje

Blistаvim esejističkim rukopisom Milicа Nikolić nаm, sа jedinstvenom, neponovljivom, interpretаtivnom mаgijom u srpskom jeziku, i u ovoj knjizi predočаvа izuzetnu originаlnost u čitаnju srpskog poetskog pismа.
Pesnička posla Radivoje Mikić

Pesnička posla

Ogledi o srpskim pesnicima u vremenskom rasponu od Vojislava Ilića do Zlate Kocić. Cilj je da se pokaže na koje sve načine pesnici opisuju svet (ispituju se tipovi pesničkog opisa) i u uvodnom tekstu na primerima poezije Vaska Pope i Milosava Tešića ispituju se dva osnovna oblika pesničkog opisa.
Plave sveske Franc Kafka

Plave sveske

Između ostаlih stvаri, piše Mаks Brod, u Kаfkinoj posthumnoj ostаvštini bile su i osаm plаvih mаlih svezаkа, od vrste koje obično nаzivаmo „školski rečnici“... i sve su bile gotovo ispunjene književnim idejаmа, odlomcimа i аforizmimа...
Po-etička traganja Aleksandra Đurić-Bosnić

Po-etička traganja

...Esejistička knjiga Aleksandre Đurić-Bosnić ozbiljan je i dragocen prilog nevelikoj produkciji tog žanra u srpskoj književnosti. Po nekima, naime, esej je danas dominantan oblik pisanje u (post) modernoj književnsoti i filozofiji...
Poetika krivotvorenja-U traganju za obmanama Jovica Aćin

Poetika krivotvorenja-U traganju za obmanama

Sukobljavajući neprekidno iskrsavanje lažnog u istoriji i u umetnosti i književnosti, Aćin pokušava da u njima prepozna razgraničenja i uoči pukotine koje ih dele. U ovoj knjizi iznova se postavlja klasično pitanje istinitog i lažnog, problematizuju se pojmovi autentičnog, apokrifnog, zbiljskog i fiktivnog...
Poezija,tržište.država Miroslav Maksimović, Boško Mijatović

Poezija,tržište.država

U časopisu za kulturu “Bestseler” pesnik MiroslavMaksimović i ekonomista Boško Mijatović vodili sutokom 2007. i 2008. godine polemiku na temu ulogei položaja poezije u savremenomtranzicionom društvu.
Poreklo prave reči Džozef Konrad

Poreklo prave reči

Rodom Poljak, romanopisac DŽozef Konrad je veći deo života proveo u Engleskoj, a nije naučio engleski jezik do svoje dvadeset prve godine. Kao mlad, živeo je prilično pustolovno, što je uključivalo vatreno oružje i političku konspiraciju, a izgleda da je imao i nesrećan ljubavni život.
Potčinjenost žena Džon Stjuart Mil

Potčinjenost žena

Na Milovoj raspravi O slobodi kralj Petar Karađorđević Oslobodilac, tvorac države Srba, Hrvata i Slovenaca, zasnovao je svoj politički program.
Potraga za srećom Brankica Kovačević

Potraga za srećom

Ova knjiga predstavalja zanimljiv splet razmišljanja i životnih iskustava autora, Brankice Kovačević. Stilom koji umnogome podseća na roman "toka svesti", ona raste onako kako naviru njene misli i nadolaze njene reči. Zato je i neobična. I posebna.
Predavanja o Don Kihoteu Vladimir Nabokov

Predavanja o Don Kihoteu

Don Kihote je bajka, kao i Sumorna kuca , kao i Mrtve duše ... Ali bez tih bajki svet ne bi bio stvaran... Izvesni kriticarisu pokušali da dokažu da jeDon Kihote samo otrcana lakrdija. Ostali su tvrdili da je Don Kihoten ajveci roman koji je ikadanapisan... Ne dozvolimo da padnemo pod uticaj tih zanesenjaka ...
Strana:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  >>  kraj
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software