ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Izdavač: ARS LIBRI
Božanska i ljudska mudrost u Davidovim Psalmima Vladeta Jerotić

Božanska i ljudska mudrost u Davidovim Psalmima

Tumačeći Davidove psalme u svojoj knjizi Božanska i ljudska mudrost u Davidovim psalmima , Vladeta Jerotić je u tradiciji ovakvog načina komuniciranja sa Svetim pismom u evropskoj literaturi ali je i u skladu sa najboljim sopstvenim nastojanjima da današnjem čitaocu približi večnu važnost i savremenost i ove hrišćanske riznice mudrosti.
Čovek i njegov identitet Vladeta Jerotić

Čovek i njegov identitet

"Čovek i njegov identitet" sadrži Jerotićeve popularne tekstove uglavnom iz oblasti psihijatrije i psihologije savremenog čoveka. Tekstovi su grupisani u poglavlja: psihološko-psihijatrijski problemi danas, Ljubav i seksualnost, Telesne bolesti i psiha, i Istočno-zapadni vetar.
Drawing closer to God Vladeta Jerotić

Drawing closer to God

Moja nova knjiga "približavanja Bogu" je nastavak mojih misli i iskustva tokom godina u traženju i pronalaženju volju za osećaj, koji sam u vezi, zajedno sa Bečkom psiholog Viktor Frankl, glavni pokretač svake ljudske delatnosti - piše Jerotić u predgovoru ovoj knjizi, dajući zajedničku bazu brojnim tekstovima u njemu.
Dubrovačke teme XIX veka Irena Arsić

Dubrovačke teme XIX veka

Naučna studija o dubrovačkom pesništvu u 16. veku sa posebnim osvrtom na najznačajnijeg predstavnika dubrovačke ili bolje rečeno srpske književnosti u primorju u periodu od 15-17 veka.
Individuacija i (ili) oboženje Vladeta Jerotić

Individuacija i (ili) oboženje

Profesor Jerotić razmatra individuacioni proces u učenju K. G. Junga i pojam "oboženja" u hrišćanstvu, bavi se odnosom Junga i pravoslavlja, analizira pojam zrelosti, u humanističkoj psihologiji i hrišćanstvu. Tu su i teme: pobožnost i religioznost, zatim ispovest u hrišćanskim crkvama i u psihoterapiji, zlo i dobro u ljudima i narodima.
Između autoriteta i slobode Vladeta Jerotić

Između autoriteta i slobode

ČOVEK na prekretnici vremena, Čovek u kosmosu ili kosmos u čoveku, Metafora polova INDIVIDUA I DRUŠTVO Kako biti slobodan, Ljudska psiha, Zdrav i bolestan čovek između autoriteta i slobode, Otuđenje S ONE STRANE PSIHIJATRIJE Ideja smrti i besmrtnosti u psihijatriji, Psiha i smrt, Zen-budizam i zapadna psihoterapija...
Jung između Istoka i Zapada Vladeta Jerotić

Jung između Istoka i Zapada

Delo i ličnost jednog od trojice najznačajnijih psihijatara XX veka, Karla Gustava Junga, za koga često navodi da je izvršio značajan uticaj i na njegov rad, Vladeta Jerotić analizira i predstavlja u poglavljima: Jung u savremenom svetu, Jung i parapsihologija, Jung i alhemija, Jungov pojam sinhroniciteta, učenje o simbolima kod Frojda i Junga, Arhetipovi u detinjstvu, Jung i pojam zla, Jung i zapadno hrišćanstvo, Jung i pravoslavlje...
Lazar Episkop hercegovačko-zahumski Grigorije

Lazar

Lazar je jedna velika-mala priča, preuzeta iz života svakoga od nas. NJen glavni junak je jedan od onih ljudi kakve svakodnevno susrećemo i sa kojima nerijetko živimo znajući pritom o njima malo, čovjek iza čije se neupadljive i čak grube spoljašnosti skrivaju svjetovi.
Mistička stanja, vizije i bolesti Vladeta Jerotić

Mistička stanja, vizije i bolesti

Važna pitanja ove oblasti, kao što su suštinska objašnjenja vizija, ekstaza, transa, preobraćenja (konverzije), i mogućnost objašnjenja vizija i mističkih stanja, na veze između vizija i droge, na plodotvornost odnosa stvaralaštva i mistike. U poslednjem poglavlju autor se bavi depresijama, psihopatijama i epilepsijom.
Neuroza kao izazov Vladeta Jerotić

Neuroza kao izazov

Knjigu sačinjavaju je sledeća poglavlja: Teorija i praksa psihoterapije, Primena psihoterapeutskih učenja na svakodnevni život, Veliki lekari psihoterapeuti. Poslednje poglavlje se bavi odnosom Frojda i Junga.
Strana:  [1]  2
SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software