ENG SRB
2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services
RSS
BRZA PRETRAGA
Novo u ponudi!
VREME ISPORUKE
Vreme isporuke brzom poštom
24h - 48h
***
Standardna pošta se šalje
nakon vaše uplate na tekući
račun, a knjigu dobijate
u roku od nekoliko dana.
OBLASTI
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbine veće od
2.900,00 rsd
besplatna dostava
srandardnom poštom
u Srbiji.
Autor: MILOš JEVTIć
Cudo jezika - razgovori sa lingvistima Miloš Jevtić

Cudo jezika - razgovori sa lingvistima

Kad je davne 1974. godine novinar Radio Beograda Miloš Jevtic predložio da redovno priprema i nedeljom u etar pušta jednocasovnu emisiju razgovora sa istaknutim umetnicima i naucnicima iz cele Jugoslavije, sigurno nije mogao ni pretpostaviti kakva je neslucena sudbina namenjena tom njegovom originalnom naumu. Tokom bezmalo tri decenije, u više od hiljadu i po emisija, o životu, radu i pogledima na svet govorilo je preko osam stotina poslenika razlicitih struka i usmerenja, savremenika za koje je Miloš Jevtic smatrao da imaju šta da kažu i da to što njemu kazuju zavreduje pažnju najšire javnosti. Tomovi Glasnikovog izdanja Izabrani razgovori uredeni su prema oblastima delovanja Jevticevih gostiju i prirodi njihovih svedocenja, i obuhvataju: nauku o jeziku (Cudo jezika), sasvim uslovno receno, filozofiju (Podneblje duha), nauku o književnosti (Tacke oslonca), istoriju i teoriju umetnosti, s arheologijom (Cuvari tradicije), poeziju (Pecat vremena), proznu književnost (Radost citanja), likovne umetnosti (Svetovi umetnosti), pozorište i teatrologiju (Život scene), muziku i muzikologiju (Lepota zvuka), medicinu, prirodne i tehnicke nauke (Pouzdanost nauke) i arhitekturu i urbanizam (Snaga graditeljstva), dok je predvideno da poslednji, dvanaesti tom, naslovljen Preplitanja, sadrži petnaestak razgovora sa stvaraocima razlicitih profila iz drugih republika bivše Jugoslavije. (Darko Tanaskovic)
Čudo jezika-razgovori sa lingvistima Miloš Jevtić

Čudo jezika-razgovori sa lingvistima

Kad je davne 1974. godine novinar Radio Beograda Miloš Jevtić predložio da redovno priprema i nedeljom u etar pušta jednočasovnu emisiju razgovora sa istaknutim umetnicima i naučnicima iz cele Jugoslavije..
Čuvari tradicije - Razgovori s istraživačima i tumačima prošlosti Miloš Jevtić

Čuvari tradicije - Razgovori s istraživačima i tumačima prošlosti

U biblioteci “Svedoci epohe” Službeni glasnik objavljuje izabrana dela MilošaJevtića u dvanaest knjiga. U njima su sabrani razgovori koje je ovaj vrsni publicistavodio sa nosiocima našeg kulturnog i naučnog života u svojoj autorskojemisiji na talasima Radio Beograda tokom tri decenije, od sedamdesetih godinaprošlog veka naovamo.
Graditeljska tkanja Božidara Petrovića Miloš Jevtić

Graditeljska tkanja Božidara Petrovića

Knjiga Graditeljska tkanja Božidara Petrovića sadrži razgovore sa arhitektom, profesorom Arhitektonskog fakulteta u Beogradu dr Božidarom petrovićem, koji su vođeni 2006.godine.
Lepota zvuka - razgovori sa muzičarima Miloš Jevtić

Lepota zvuka - razgovori sa muzičarima

Kad je davne 1974. godine novinar Radio Beograda Miloš Jevtić predložio da redovno priprema i nedeljom u etar pušta jednočasovnu emisiju razgovora sa istaknutim umetnicima i naučnicima iz cele Jugoslavije, sigurno nije mogao ni pretpostaviti kakva je neslućena sudbina namenjena tom njegovom originalnom naumu.
Podneblje duha - razgovori sa misliocima Miloš Jevtić

Podneblje duha - razgovori sa misliocima

Naučni rad prof.dr.Vladete Jerotića posvećen je, pored psihijatrije i psihoterapije, i antropologiji, posebno - odnosu književnosti i psihijatrije.
Radost čitanja - razgovori sa pesnicima Miloš Jevtić

Radost čitanja - razgovori sa pesnicima

Kad je davne 1974. godine novinar Radio Beograda Miloš Jevtić predložio da redovno priprema i nedeljom u etar pušta jednočasovnu emisiju razgovora sa istaknutim umetnicima i naučnicima iz cele Jugoslavije, sigurno nije mogao ni pretpostaviti kakva je neslućena sudbina namenjena tom njegovom originalnom naumu.
Tačke oslonca Miloš Jevtić

Tačke oslonca

Razgovori sa istoričarima književnosti...Prve radove,posle odbrane doktorske teze Sreten Marić je počeo da objavljuje u međuratnim godinama u Srpskom književnom glasniku,Kulturi,Književniku i književnom savremeniku.
Preporuka čitalaca
Druga knjiga - dnevnik jedne robije Žarko Laušević
Druga knjiga - dnevnik jedne robije
Cena: 599,00 rsd
Srbija od Prvog srpskog ustanka do Prvog svetskog rata 1804 - 1918 publicistički prikaz novije srpske istorije Nebojša Bogunović
Srbija od Prvog srpskog ustanka do Prvog svetskog rata 1804 - 1918 publicistički prikaz novije srpske istorije
Puna cena: 1.400,00 rsd
Sa popustom: 1.190,00 rsd
Sve prođe, pa i doživotna Žarko Laušević
Sve prođe, pa i doživotna
Cena: 850,00 rsd
Godina prođe, dan nikad Žarko Laušević
Godina prođe, dan nikad

SADRŽAJ KORPE
 
ČLANOVI KLUBA
e-mail:
password:
Registrovani članovi kluba ostvaruju dodatni popust.
Preporuka!
Najnovije
Na popustu
Najlepši poklon
NEWSLETTER
Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim knjigama u našoj ponudi i akcijskim sniženjima,
prijavite se:
e-mail:
Uspešno dodato u korpu.

Pregledaj korpu     Nastavi kupovinu
Imotska 1, Beograd | tel/fax: +381 11 344 99 66, 344 99 67, 344 99 68 | mob.tel: +381 63 31 32 30
ceebp   bibliodyssey   narodna biblioteka srbije   next page
2019 Bookbridge | dB engine & sotware: LatiCOM Software